Sukututkimuksen tuloksia:

Gabriel Niilonpoika Enqvistin jälkeläisluettelo 2016

Sammatin Lohilammen rusthollarin (1689-1773) jälkeläisiä viidessä sukuhaarassa nykypäiviin asti. Jälkeläisiä on tiedossa yhteensä 4079 ja puolisoineen henkilöitä löytyy luettelosta kaikkiaan 5931. Sukuun liittyen olen tehnyt myös omat kotisivut.

Lisätietoja löytyy GNE sukuseuran sivuilta.


Sukututkimusohjelmana olen alusta asti käyttänyt amerikkalaista Brother´s Keeper nimistä ohjelmaa, joka on myös suomennettu. BK:ssa on hyvät ja monipuoliset raportit. Windows version myötä käyttöliittymä ja etenkin tietojen syöttö muuttuivat minulle sopimattomaksi ja olenkin etsinyt pitkään uutta vaihtoehtoa. Mac puolelta sellaista ei vain ole löytynyt.
Tuli kuitenkin hankittua käytetty win läppäri ja siihen BK:n uusin versio. Ainoa kerta kun en ole mac-puolelta löytänyt sopivaa ohjelmaa pc-ohjelmaa korvaamaan. No, poikkeus vahvistaa säännön!

Uutena innoittajana ja lisänä sukututkimukseen on tullut dna-testit ja niiden hyödyntäminen sukututkimuksen täydentämisessä ja tarkentamisessa. Itselle ja lähipiirille on tärkeimmät testit tehty laajasti suomalaisten käyttämällä Family Tree Dna:lla.
Omat haploryhmäni ovat H2a1 (mtDNA) ja N-BY113338 (Y-DNA).

Made in RapidWeaver