Jos sokerijuurikkaan harvennusta (voiko tylsempää työtä olla?) ei lasketa, niin ensimmäinen kesätyöpaikka oli Rakennustoimisto L.&P.&L. Louhin rakennustyömaa Taalintehtaalla. Sinne kuljettiin isolla porukalla VW-pikkubussilla. Työnkuva käsitti naulojen repimistä ja mestarille kahvin keittämisen (siellä keitin ensimmäisen kerran kahvia/taisi lusikka pysyä pystyssä).
.....
Seuraavat pari kesää kuluivat Halikon hautausmaalla pääosin nurmikon leikkuussa. Perjantai-iltapäivisin haravoitiin kaikki hiekkakäytävät.

Ennen ja jälkeen armeijan olin erilaisissa rakennustöissä, kunnes pääsin opiskelemaan Lahden teknilliseen opistoon. Opiskeluajan kesätkin taisivat kulua rakennuksilla... Työnantajina oli ainakin edellämainittu Louhi, Salon Sementtivalimo ja Rakennusliike Polanne.

Opiskelun loppupuolelle sattui sopivasti 70-luvun lama, ns. energiakriisi ja työpaikat valmistumisen aikoihin olivat kiven alla. Pääsin valtion tuella kuitenkin puoleksi vuodeksi Halikon kuntaan ns. virastotyöhön rakennusmestari Åke Särkisen alaiseksi. Tästä alkoi varsinainen suunnittelijan ura kun työskentelin yksikseni entisessä kunnanlääkärin asunnon keittiössä.

Kuntapestin päätyttyä kului reilut kolme vuotta Halikossa Arkkitehtitoimisto Tapani Takio Ky:n palveluksessa.

Näiden kahden itsenäiseen työhön opettaneen kokemuksen jälkeen olikin aika perustaa oma suunnittelutoimisto, Rakennussuunnittelu Lassi Laasonen. Erinäisten muutosvaiheiden jälkeen olen vielä kutakuinkin samassa tilassa. Yrityksen nimi ja toimipaikka vain ovat eri.

Vuoden 2011 loppupuolella oli sopiva hetki aloittaa pehmeä laskeutuminen työelämästä siirtymällä osa-aikaeläkkeelle. Vaikka eläkepäivät alkoivat marraskuussa 2014, työnteko yrittäjänä jatkuu niin kauan kuin kun työkykyä ja töitä riittää… Vuosi 2022 taitaa olla viimeinen aktiivinen työvuosi.

Ks. yrityksen kotisivut

Made in RapidWeaver